Innhold


Innledning

Generelt om øl

Historie

Ingredienser
    Malt
    Humle
    Vann
    Gjær

Bryggeprosessen

Øltyper
    Overgjærede øltyper
    Undergjærede øltyper

Hjemmebrygging Er det lovlig?

Ekstraktbrygging
    Innledning
    Utstyr
    Ingredienser
    Fremgangsmåte
    Fremgangsmåte med spesialmalt
    Oppskrifter

Maltbrygging
    Innledning
    Utstyr
    Ingredienser
    Mesking – en teoretisk innføring
    Fremgangsmåte
    Fremgangsmåte med stegmesking
    Oppskrifter
    Egne oppskrifter

Bruk av ølfat
    Utstyr
    Bruk av fatølanlegg
    Kostnader og kilder for Cornelius-fat

Filtrering av øl

Avansert bryggeutstyr - RIMS

Hva kan gå galt?

Ølsmaking Fremgangsmåte
Forklaring til dommerskjema
Dommerskjema
Dommerskjema (5 øl)
Appendiks Nyttige adresser

Internettressurser
    Linker
    Newsgroups/mailinglister
    Software

Fremgangsmåte ekstraktbrygging
    Tilsetning av spesialmalt

Fremgangsmåte maltbrygging
    Infusjonsmesking
    Stegmesking

Gjærstarter

Formler
    Utbytte – OG
    IBU
    Farge
    Mesketemperatur

Maltspesifikasjoner

Øltyper

Korreksjonstabell for hydrometer

Bibliografi

Stikkordsregister