Maskiner/Odroid-x

From Programvareverkstedet
Jump to navigation Jump to search

Odroid-x

Odroid er devboard med 4-kjerners Cortex-A9 og en Mali400-grafikkprosessor. Du kan skaffe bilder til støvling på [http://www.hardkernel.com].

Komme igang

Bilder kan dd-es til et SD-kort og stappes inn i Odroiden. Du trenger et par ting en cp210x med sånn kontakt med en svart en blå en grønn og en rød ledning, en 5V/2A forsyning og en passe lang microusb.

Sammenplugging

ta cp210x-enn og plugg den inn i pcen med microusben. No skal "$ dmesg" fortelje deg om at du har ein "cp210x converter now attached to <somettyusb>", den ligg i /dev/ og du kan kopla deg til han med "# screen /dev/ttyUSB0 115200", merk at du må vera root for dette. Ei kort forklaring av dette er ei litt meir ukjend side ved screen, men den kan altså kobla seg til devices, og 115200 er baudraten til cp210x-en, den er litt viktig, elles får du søppel på skjermen etterkvart.

plugg i cp210x i Odriodx og plugg i vifte om den har det, gjerne i Odroidens egen usb, og strøm. Trykk på power i 2 sekunder elns og så bør det begynne å dukke opp tekst på screenen din.