Difference between revisions of "Maskiner/Jerry"

From Programvareverkstedet
Jump to navigation Jump to search
m (Fixed headings)
 
Line 10: Line 10:
  
 
Det er lov å dele lagring når det passer, så lagres [[Steam]]-spill i <code>/scratch/SteamLibrary</code>, og programmer lagres i <code>/scratch/Applications</code>.
 
Det er lov å dele lagring når det passer, så lagres [[Steam]]-spill i <code>/scratch/SteamLibrary</code>, og programmer lagres i <code>/scratch/Applications</code>.
 +
 +
== Pakkebehandler ==
 +
 +
Jerry kjører [http://pkgin.net/ pkgin], som er samme pakkebehandler NetBSD kommer med.  Det er bare å kjøre <code>pkgin se</code> for search, <code>pkgin in</code> for å installere og <code>pkgin list</code> for å få detaljer om ei pakke.

Latest revision as of 19:54, 11 April 2016

Everyone knows Jerry

Jerry er en terminal på PVV. Maskinen er lånt fra UNINETT AS via User:yorinad og er en full-blood Mac Mini. Maskinen skal kjøre siste versjon av OS X og har NFS, automount, kerberos og alle de andere ting driftere bryr seg om.

Filsystem

Maskinen har en 1TB Crucial SSD som eies av User:yorinad. SSD-en er delt opp i to partisjoner, 80GB til OS X og resten er /scratch. Det anbefales å konfigurere programmer som bruker mye data (som f.eks Steam) til å lagre det på et eget sted i /scratch.

Merk at /scratch er exFAT, så den kan oppføre seg litt merkelig, og alle filer er skrivbart av alle.

Det er lov å dele lagring når det passer, så lagres Steam-spill i /scratch/SteamLibrary, og programmer lagres i /scratch/Applications.

Pakkebehandler

Jerry kjører pkgin, som er samme pakkebehandler NetBSD kommer med. Det er bare å kjøre pkgin se for search, pkgin in for å installere og pkgin list for å få detaljer om ei pakke.