Legge til bruker

From Programvareverkstedet
Revision as of 22:00, 23 August 2011 by Almelid (talk | contribs)
Jump to navigation Jump to search

Man må ha root-tilgang for å opprette nye brukere på PVV.

Kjør /root/nybruker.pl fra cthulhu. Bruk samme brukernavn som på stud. De fleste feltene fylles ut automatisk når skriptet kjøres. Hvis feltene ikke blir fylt ut automatisk, så er noe brekt. (Sjekk brukernavn og sånt, hvis brukeren er ganske ny på stud må du muligens kopiere over passwd fra login.stud på nytt til /local/pwdist/ på cthulhu.) Trykk på enter mange ganger. Frust over at mailen som blir sendt er helt på trynet. Når all vital informasjon er utfylt starter registreringsprosessen.

Passord-hashen blir for øyeblikket ikke automatisk lagt til, så man må ta en passwd brukernavn på microbel, hente hashen fra /etc/shadow og legge den inn i /local/adm/rdist/passwd/passwd.pvv.pwhash, og kjøre ./Rdist passwd i /local/adm/rdist på cthulhu.

Når brukerkontoen er opprettet må brukeren logge inn på login.pvv for å få Kerberos-principal. Deretter skal brukeren kunne logge inn på alle PVV-maskiner.

Inntil en eller annen luring klarer å lure inn noe magi for dette i nybruker.pl må man dessuten manuelt registrere medlemmet i medlemsdatabasen. Det følgende pleier å fungere (vi antar her at det nye medlemmet heter Ola Hakker og har brukernavn olahakke):

$ ssh postgres.pvv.ntnu.no
$ su -
# su pvv
$ mdboh ny olahakke "Ola Hakker"