Kurs/Innføring i UNIX (2011)

From Programvareverkstedet
< Kurs
Revision as of 14:39, 29 August 2011 by Andrfla (talk | contribs) (Created page with "<b>Tid</b>: Torsdag 1. september 2011, kl. 18:15<BR> <b>Sted</b>: Kjel5 <BR> <b>Kursholder</b>: Andreas Danner Nilsen<BR> <b>Anbefalte forkunnskaper</b>: Ingen Lurer du på hva …")

(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search

Tid: Torsdag 1. september 2011, kl. 18:15
Sted: Kjel5
Kursholder: Andreas Danner Nilsen
Anbefalte forkunnskaper: Ingen

Lurer du på hva Linux er?

Dette kurset gir en kortfattet innføring om hvordan operativsystemet Unix oppstod og utviklet seg til en hel haug med operativsystemer vi bruker i dag; Linux, BSD, MacOS X med flere. Og det vil forhåpentligvis komme innom alle de viktigste begrepene i Unix-universet, litt om de mange fraksjoneringene av operativsystemet som har gitt opphav til nesten alle OS i dag (ett stort unntak), nerdekulturen som følger med og litt smått om personene bak det hele.

Hovedfokus i kurset er allikevel mer praktisk rettet mot bruk av kommandolinjen, skall, jobbhåndtering og enkel bruk av viktige verktøy i Linux.

Ingen forkunnskaper behøves, dette er et nybegynnerkurs for alle som vil begynne å bruke Linux (eller et annet operativsystem i Unix-familien) og vil ha et sted å starte.