Difference between revisions of "CERTsrapport/H2021"

From Programvareverkstedet
Jump to navigation Jump to search
(added qoute.)
(fiksed serts part.)
Line 2: Line 2:
  
 
== Sertifikater ==
 
== Sertifikater ==
Like før jul gikk Microbel sine HTTPS sertifikater ut.  
+
Like før jul gikk Microbel sine HTTPS sertifikater ut. Dette er kritisk med tanke på mail og hjemmeområder.
Drift trengte å oprette prosedyrer på dette, som har blitt utrettet da resterende av sertifikatene .
+
Aktive i drift hadde behov for å lære prsosessen for å skaffe nyse sertifikater. Det har blitt opparbeidet og oprette prosedyrer for fornying av sertifikater, og wiki artikkel er oprettet for prosedyren.
 
+
Videre gikk resten av sertifikatene ut i januar og alle sertifikatene ble fornyet. Fremover vil det være nødvendig å fornye HTTPS sertifikatene til alle maskinene i denne perioden.
"HTTPS-sertifikatene til microbel gikk ut, og ingen aktive driftere visste hvordan vi skulle fikse.
 
Resten gikk ut midt i Januar, men innen da hadde vi funnet ut hvordan, så jeg fikk bestilt nye. Wiki-artikkel er skrevet om hvordan det skal skje neste gang, og må antageligvis fornyes hver januar, da sertifikatene holder ett år. Vi prøver å fornye alle samtidig for å unngå slike situasjoner igjen" Felix
 
  
 
== Rotpassord ==
 
== Rotpassord ==

Revision as of 22:37, 20 February 2022

Høsten 2021 tok Adrian over som leder av CERT, alle likte dette og synes det bør gjentas.

Sertifikater

Like før jul gikk Microbel sine HTTPS sertifikater ut. Dette er kritisk med tanke på mail og hjemmeområder. Aktive i drift hadde behov for å lære prsosessen for å skaffe nyse sertifikater. Det har blitt opparbeidet og oprette prosedyrer for fornying av sertifikater, og wiki artikkel er oprettet for prosedyren. Videre gikk resten av sertifikatene ut i januar og alle sertifikatene ble fornyet. Fremover vil det være nødvendig å fornye HTTPS sertifikatene til alle maskinene i denne perioden.

Rotpassord

i (27. September?) ble rotpassordet lekket på digitale kanaler ved en feiltakelse. Indre og ytre rootpassord har siden blitt erstattet ikke lenge etter hendelsen. Det er liten mistanke om at dette har blitt utnyttet av .

log4j

I respons på sikkerhetshullet, har vi oppgradert det vi kjenner til av tjenester som var sårbart. Største punktet på denne listen er minecraft serveren og vi har ingen grunn til å tro at vi fortsatt er utsatt for dette.