Innspill

Dette er forum for leserne av dette nettstedet.
Vil du bidra med noe?

(De nyeste innspillene ligger øverst)
Hallo alle Gerts venner og lesere, ser dere i dagens Klassekampen? Gert oppfordrer til å bidra i aksjekampanjen. Se http://www.klassekampen.no/aksjekampanje/. Der uttaler han bl.a.: "Gert Nygårdshaug, forfatter - Jeg støtter Klassekampens akjsekampanje fordi avisa trenger et trygt økonomisk fundament. Dessverre har jeg lite penger nå, men jeg skulle gjerne kjøpt for en halv million, sier forfatteren. Han liker best utenriksstoffet, men etterlyser en litteraturan melder som kan skrive litt kortere, forbrukervennlige anmeldelser. - Jeg har abonnert sida 1969, men slutta for 3-4 år sida fordi avisa ble blassere og blassere. Nå er jeg imidlertid tilbake som abonnent igjen, og jeg liker den nye stilen, sier Nygårdshaug. Han utfordrer Kjell Askildsen til å kjøpe aksjer. Antar at oppfordringen til å støtte avisa også går til lesere av Gerts hjemmesider!
Stein Tronsmoen < tronsmoen@hotmail.com> (eller: <stronsm@bvemx.ppco.com)>)
- Thursday, April 16, 1998 at 13:35:20 (MET DST)

Jeg er en ivrig Nygårdshaug leser. Har lest de fleste bøkene i Drum serien. Akkurat nå holder jeg på med Det Niende Prinsipp. Foreløpig er Honningkrukken min favoritt, sammen med Mengele Zoo. Gleder meg til den nye boken til Gert kommer ut, den SKAL jeg ha! Gert Nygårdshaug er uten tvil Norges beste forfatter.
Geir-Arne Bertheussen <aberthe@online.no>
- Wednesday, March 18, 1998 at 19:58:21 (MET)

Ett frampeik om Gerts nye roman:

Gert Nygårdshaug har skrevet romanen Prost Gotvins Geometri.
Gotvin Soleng er en ung prest i en liten østnorsk bygd, som drar ut i verden. Han møter en kvinne som gir ham en gåte, og det får ham til å måtte stille spørsmål om både Guds eksistens, utviklingshistorien, universet, kjærligheten og seg selv som trygg, protestantisk prest. Ifølge Cappelen er boken både en reiseroman, en kjærlighetsroman og en kunnskapsthriller.
Embret Sæter <embret.saeter@dn.nhst.no>
- Monday, February 16, 1998 at 12:04:55 (MET)

Anagrammer? Jeg regner med at de mange merksnodige navnene på Nygårdshaugs figurer har fått noen hver til å tenke på anagrammer. Hur? Forslag?
birk
- Thursday, February 12, 1998 at 15:14:31 (MET)

Ser dessverre at jeg har skrevet feil navn; det skulle være et svar til Beate Heilemann. Ellers så er det skuffende lite aktivitet her - hva skyldes det? Og så gleder jeg med til Gjestebudet - er det sluppet ut noe godbiter her eller? Innhold, tidspunkt, konsulentvurderinger ...
Stein Tronsmoen <stronsm@bvemx.ppco.com>
- Thursday, January 29, 1998 at 18:23:10 (MET)

Til Berit, joda, flere av bøkene til Gert er oversatt til russsisk, bl.a. Bastionen. Kan du gi meg et tips om hvor jeg kan få tak i disse oversatte bøkene? Jeg har gjort flere forsøk, men dessverre ikke lyktes. Ellers så hadde jo Gert ett rivende og engasjert innlegg/kronikk i Dagbladet nylig - meget bra!
Stein Tronsmoen <stronsm@bvemx.ppco.com>
- Monday, January 12, 1998 at 06:51:00 (MET)

Satt på toget fra Tynset til Oslo 29.desember'97 og leste Honningkrukken oversatt fra norsk til russisk. Jeg er ikke videre flink i russisk, men Honningkrukken var så spennende at jeg ikke har kunnet legge den fra meg de dagene jeg var på hytta på Kvikneskogen. Gikk inn på internettet i dag for å lete opp litt om forfatteren. Sammentreff at han er tynseting! Er noen andre bøker oversatt til russisk eller fransk? Takker for opplysninger. Beate Heilemann
Beate Heilemann <beate.heilemann@ub.uio.no>
- Tuesday, December 30, 1997 at 13:48:02 (MET)

Nå nærmer det seg, og jeg vil øsnke alle besøkende på disse sidene ei god jul og et godt år 1998. En spesiell hilsen til forfatteren - tar han seg en Tynset-tur i jula??? I så fall må han komme på besøk! Hilsen Stein T
Stein Tronsmoen <stronsm@bvemx.ppco.com>
- Monday, December 22, 1997 at 09:10:00 (MET)

Hmm.. denne hjemmesia har forandra seg siden sist... :) Det er foresten jeg som skrev bokanmeldelsen når jeg var 14, hvis noen lurer. Er ferdig med alle bøkene som hittil har kommet ut og venter spent på nye. Den beste boka jeg har lest er Mengele Zoo, jeg elsker hovedpersonen Mino, og ville gjerne lest mer om ham. Fredric Drum var også morsomt å lese om, bøkene trollbandt meg til siste stund. Nå var det læreren min Jakob Sæthre som anbefalte meg "Honningkrukken" av Gert Nygårdshaug og det er jeg takknemlig for. (Skrev bokanmeldelse, forfatterportrett og lagde egen forside til boka i et prosjekt pluss at vi valgte ut "tanker under platantreets skygge" som skuespilledelen vår og viste for lærerne. Etter det har nesten alle lærerne på skolen lest den, med bare positive tilbakemeldinger :))...) Vel, for å gjøre dette litt kort (Og ikke oppta all plassen) får jeg bare si at Gert Nygårdshaug; Du er en fantastisk forfatter.
Mona Tranøy <moondawn@hotmail.com>
- Thursday, December 18, 1997 at 15:48:26 (MET)

Min favorittbok blant Gerts mange gode er utvilsomt NULLPLUSS. Denne bisarre romanen med en utrolig kokekunst - gourmetmat! Les den du også - og kom med kommentarer! Ellers så er jeg spent på hva Gert kommer med neste år?
Stein Tronsmoen <stronsm@bvemx.ppco.co>
- Monday, November 10, 1997 at 20:16:15 (MET)

Om noen idag skulle fortjene diktergasje, er det G. Nygårdshaug. Hører du, sportsminister?! PS: Hva med oss som hverken er eller har barn?
Torstein Sivertsen <torstein@mailexcite.com>
- Thursday, October 30, 1997 at 01:40:44 (MET)

Heisann ! Jeg er en ihuga Nygårdshaug fan som er i ferd med å skrive særemneoppgave om vår alles kjære forfatter. Før leste jeg bortimot bare bøker av utenlandske forfattere, men dette forandret seg brått når jeg oppdaget den overnevnte forfatter. Den første boken jeg leste av Gert var "Honningkrukken". Jeg var i ekstase når boken var ferdiglest, han var akkurat den forfatteren jeg så lenge hadde søkt etter. Men nok svada. Jeg håper denne siden vil bli flittig brukt i fremtiden, så jeg får oppleve noen "fete" diskusjoner som vil lyse opp min hverdag. Hilsen en boklesende Karl
Karl Aslak Haug <aeo@ah.telia.no>
- Friday, October 24, 1997 at 22:12:16 (MET DST)

Gørbra sider med min favorittforfatter. Hva med en diskusjon om hvilken Gertbok som er den beste. Personlig liker jeg Himmelblomsttreets muligheter. Her treffer Gert min egen fremtidspesimisme rett på kornet. Noen andre med meninger? Fredelig hilsen Eirik Stillingen
Eirik Stillingen <estillin@online.no>
- Monday, September 29, 1997 at 00:02:54 (METDST)

Embret Sæter besnæres av denne siden, han gløtter stjålent på en vakker kvinne i gult og nyser for første gang på fire uker.
Fem kraftige nys for denne nyskapning!
Embret Sæter < embret.saeter@dn.nhst.no>
- Thursday, September 11, 1997 at 19:38:02 (METDST)

Hei!
Endelig litt interaktivt her!
Fredric Drum.


Terje Røsten
27.02.98