Medlemsdatabase

From Programvareverkstedet
Revision as of 14:02, 9 April 2014 by Chrishoh (talk | contribs) (La til mer konkret info om hvordan styremedlemmer kan registrere betalinger)

Jump to: navigation, search

PVVs nye medlemsdatabase, MDB OH (den heter MDB OH fordi den forrige het MDB NG), er i ferd med å bli tatt i bruk. For å se hva databasen inneholder om deg, kan du kjøre programmet mdboh på login.pvv.ntnu.no. Det er også mulig å si kontingent for å få en kortere melding som bare sier når det er på tide å betale kontingent igjen.

Spesifikasjonen for databasen ble vedtatt på halvårsmøtet høsten 2010. Samtidig ble det vedtatt et kontingentreglement.

For å administrere databasen (legge til brukere, hente inn innbetalingsinformasjon fra regnskap, se på informasjon vanlige brukere ikke har tilgang til, etc.), begynn med følgende:

$ ssh postgres.pvv.ntnu.no
$ su -
# su pvv
$ mdboh hjelp

For å registrere en medlemsbetaling:

$ ssh postgres.pvv.ntnu.no
$ su -
# su pvv
$ mdboh registrer_betalinger yyyy.gnucash
brukernavn yyyy-mm-dd beløp

"yyyy.gnucash" er filnavnet på regnskapet. Dette bør være på formen "20yy.gnucash" i forseelig framtid, men dette er ikke garantert. Sjekk evt. [endringslager] for å sjekke filnavnet på årets regnskap. "brukernavn" må erstattes med det relevante brukernavnet, "yyyy-mm-dd" med dato for innbetalingen på gitte form, og "beløpet" med ett tall som angir beløpet i norske kroner. (e.g. "50" for en vanlig medlemskontigent.) Du kan legge inn flere innbetalinger om gangen ved å skrive flere linjer med individuelle betalinger til stdin.

Det kan også være greit å titte på en bruker for å sjekke at man ikke legger inn en betaling dobbelt:

$ ssh postgres.pvv.ntnu.no
$ su -
# su pvv
$ mdboh vis brukernavn