Difference between revisions of "Legge til bruker"

From Programvareverkstedet
Jump to: navigation, search
Line 4: Line 4:
 
Når all vital informasjon er utfylt starter registreringsprosessen.
 
Når all vital informasjon er utfylt starter registreringsprosessen.
  
Passord-hashen blir for øyeblikket ikke automatisk lagt til, så brukeren distes til decibel (<code><nowiki>cd /local/adm/rdist/; ./rdist -m decibel</nowiki></code>). Så tar man en passwd brukernavn, henter hashen fra /etc/shadow og legger den inn i <code><nowiki>/local/adm/rdist/passwd/passwd.pvv.pwhash</nowiki></code>
+
Passord-hashen blir for øyeblikket ikke automatisk lagt til, så man ta en passwd brukernavn, hente hashen fra /etc/shadow og legge den inn i <code><nowiki>/local/adm/rdist/passwd/passwd.pvv.pwhash</nowiki></code>.
  
 
__NOTOC__
 
__NOTOC__

Revision as of 11:51, 17 August 2009

Man må ha root tilgang for å opprette nye brukere på PVV.

Kjør ~pvv/nybruker.pl fra decibel. Bruk samme brukernavn som på stud. De fleste feltene fylles ut automatisk når skriptet kjøres. Hvis feltene ikke blir fylt ut automatisk, så er noe brekt. (Sjekk brukernavn og sånt, hvis brukeren er ganske ny på stud må du muligens kopiere over passwd fra login.stud på nytt til /local/pwdist/ på deciebl.) Trykk på enter mange ganger. Frust over at mailen som blir sendt er helt på trynet. Når all vital informasjon er utfylt starter registreringsprosessen.

Passord-hashen blir for øyeblikket ikke automatisk lagt til, så man må ta en passwd brukernavn, hente hashen fra /etc/shadow og legge den inn i /local/adm/rdist/passwd/passwd.pvv.pwhash.